top of page

WIJ ZIJN MAX&BIEN

Wij eten steeds vaker plantaardig. Maar we zijn óók enorme kaas liefhebbers en de plantaardige kazen die we proefden vielen ons vaak erg tegen. 

Max is chef en Jobien is wetenschappelijk onderzoeker. Met onze kennis en ervaring zijn we zelf de keuken in gegaan en hebben we plantaardige kazen gemaakt die wel smaakvol is.

 

Drie van onze producten zijn intussen al in de prijzen gevallen. Bij de Vegan Cheese Awards heeft onze blauwader de publieksprijs gewonnen, en bij de Sligro Food pitch zijn onze plantaardige roomboters uitgeroepen tot lekkerste product van het jaar. Leuk extra weetje, de juryleden waren allemaal carnivoren.

Max&Bien in de keuken noordholland.jpg

We staan intussen ​​bekend om onze hoogwaardige plantaardige kazen, met natuurlijke smaken en geweldige textuur. Door oude technieken toe te passen op noten, haver en rijst creëren we de lekkerste kaas- en zuivelalternatieven. Gemaakt door echte kaasliefhebbers, voor kaasfanaten, flexitariërs, veganisten en iedereen die op een verantwoorde manier wil genieten.

 

Kortom, onze combinatie bleek een gouden greep. Max heeft meer dan 20 jaar als chef gewerkt in binnen en buitenland. En Jobien is wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van voeding en gezondheid. Onze kennis en ervaring komt goed van pas met het ontwikkelen van plantaardige kazen, wat zowel een innovatieve als culinaire uitdaging blijkt. 

Door lekkere plantaardige alternatieven aan te bieden, willen we het mensen makkelijker maken om af en toe hun dierlijke kaas te laten staan en voor de plantaardige optie te kiezen. Want elke hap is er één!

Max "Tijdens een vegan challenge, miste ik vooral écht lekkere alternatieven voor kaas en zuivel. Hier richt ik mij nu op, zodat ook andere mensen vaker zullen kiezen voor plantaardige producten. Zo lekker dat je het verschil niet merkt, of ze misschien zelfs lekkerder vindt!"

Jobien "Door mijn liefde voor lekkere, lokale producten te combineren met mijn kennis over voeding en gezondheid, ontwikkel ik voor Max&Bien de lekkerste kazen en zuivel. Hoe meer goede alternatieven er zijn, hoe vaker mensen voor plantaardig kiezen."

Wil je ook onze kazen proeven? Bekijk onze verkooppunten

bottom of page