top of page
Screenshot 2022-09-05 at 10.29.26.png

Kaas waar geen koe aan te pas komt

"Dit plantaardige kaaswiel past qua uiterlijk prima op de gemiddelde Hollandse kaasmarkt en je kan er ook echte plakken van schaven voor op brood."

Screenshot 2022-09-13 at 09.49.47.png

'We willen ons merk eerst in eigen land uitbouwen'

Foodbusiness vroeg ons naar onze plannen, nu het merk hard groeit. Zet je op alle vlakken vol in, of moet je prioriteiten stellen?

Award.jpeg

Uitgeroepen tot 'Beste Vegan Onderneming 2020'

Max&Bien is door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme uitgeroepen tot Beste Vegan Onderneming 2020. Het winnen van deze prijs is een bewijs dat onze innovatieve producten gezien en geproefd worden. Dat is geweldig nieuws aangezien het ons dichter bij een van onze doelstellingen brengt, namelijk hoge kwaliteit plantaardige kaas- en zuivelvervangers toegankelijker maken voor het grotere publiek.

45710200-B76C-404C-87E7-9D209BBBBA36.JPG

"Dit is de lekkerste vegan kaas"

Om de ontwikkelingen van de vegan kaaswereld een beetje in kaart te brengen en vooral te stimuleren, werd dit weekend voor het eerst de Vegan Cheese Award uitgereikt. Uiteraard voorafgegaan door een uitgebreide proeverij, waar ik maar al te graag aan mee deed, als ex-kaas verslaafde. 

kaascrackertje.jpeg

Join the Max&Bien Fanclub

Ontvang je al onze nieuwsbrief? Geef je snel op en lees de laatste versie hier online. 

Samenwerking Van Der Sterre +Max&Bien.jpg

Samenwerking Vandersterre

Met trots kunnen we eindelijk onze kersverse samenwerking met kaasgroothandel Vandersterre met jullie delen.

VEGANKAAS_NH dagblad.jpg

Zuivelvrij kaaswiel: ’een wereldprimeur’

De vraag naar kaas zonder

zuivel neemt toe.

Reden voor ’kaas’-makers

Maxine Agyeman en Jobien

Groen er eentje te

ontwikkelen die amper

van klassieke kaas is te

onderscheiden. Het eerste

veganistische kaaswiel

is een feit.

Max&Bien.jpeg

 Uitgeroepen tot ‘Lekkerste product 2020’

"Inmiddels is het fantastische nieuws dan toch echt bij ons doorgedrongen. Afgelopen donderdag werd ons harde werken beloond met een tweede award van dit jaar. Onze plantaardige roomboter won de titel ‘Lekkerste product 2020’ tijdens de Amsterdam Food Pitch. De vakjury was lovend over de fantastische smaak van onze 100% plantaardige roomboter!

onno-kleyn-600.jpg

"Vegan kaas getest, door (onder anderen) mij!"

"De blauwader in gemarineerde druivenbladeren van de Nederlandse Max & Bien vond ik prettig, met de schurende nahijg in de keel van echte blauwe." 

Foto hand met puntjes.png

Max&Bien goes Jumbo! 

Vanaf 3 oktober zijn onze plantaardige puntjes met de smaken komijn, truffel en kruiden-knoflook verkrijgbaar bij de Jumbo supermarkten en Jumbo online. Max&Bien is daarmee het eerste Nederlandse plantaardige merk dat met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Artikel in Fonk Challenger stories.png

Lekkere kaasmakers, of lekkere kazen?

Lees hoe geduld en creativiteit ons door de moeilijke corona-tijd hebben geholpen, en over ons allereerste begin op de Amsterdamse Zuidermrkt.
We spraken erover met Magazine FONK.

21-04 Culi Nieuws copy.jpg

Over onze uitdagingen als plantaardige kaasmakers ..

...en het geheim van onze intense blauwaderkaas. 

FC63EC91-6596-4A7A-BF5F-1861CC578FE2.JPG

Max&Bien wint VeganCheese Awards 

"De Amsterdamse vegan kaasmaker Max&Bien won met hun blauwader kaas de publieksprijs van de ProVeg Vegan Cheese Awards 2020. De Petit Lorrain, een vegan brie van Petit Veganne uit Frankrijk, was favoriet bij de jury. ProVeg Nederland reikte de awards uit tijdens de druk bezochte zesde editie van VeggieWorld in Utrecht.

D89A7C93-82F8-44B0-A8FB-A8A7CF33D49E.JPG

"5 goede adresjes in Amsterdam voor een vegan kaasplank"

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes in de stad voor specifieke culinaire verlangens. Dit keer: de vegan kaasplank.

bottom of page